De WoningDe troevenRuimte en licht


Dit ruime en lichte, zonnige huis werd in 2014 volledig gerenoveerd en met smaak ingericht.

Tijdens uw verblijf, kan u van de grote gemeenschappelijke leefkamer op de benedenverdieping genieten om te lezen, te werken of u te ontspannen: een zithoek met open haard en TV, een grote eettafel waar u ook gezelschapsspelletjes kan spelen, een bow-window die op de tuin uitgeeft, een kleine cosy corner om er rustig een boek te lezen of praatje te slaan…

Het grote terras op het zuiden en de weelderige tuin willen u verleiden voor een zonnebad in het groen.


Een prachtige sauna in noords dennenhout staat eveneens ter uwe beschikking op de eerste verdieping. Een klassieke sauna voor 2 tot 3 personen. Voor uw eigen comfort, vraagt u best dat de sauna een uur voor gebruik aangestoken wordt.


Diensten


Bij het ontbijt, dat in de eetkamer of op het terras opgediend wordt, krijgt u huisbereide streekproducten. Voor ’s middags kunt u een picknickmand reserveren. Bar en dranken zijn ter beschikking (betalend).Verwelkoming op maat (champagne, enz.) op aanvraag


Mogelijkheid om de auto, fiets of motor op het domein te parkeren. Voor mountainbikers zijn tuinslang en Kärcher ter beschikking! WiFi beschikbaar overal in huis. Kleine dieren zijn toegelaten.


Ligging


Het huis is een oase van rust en schitterend groen, alhoewel op enkele stappen van het centrum van Vielsalm, de restaurants en de winkels, Sunparks, het meer, en het vertrek van talrijke wandelingen. Het station is vlakbij.

De geschiedenisEr was eens...

Een huis tussen geboortegrond en reizen, tussen traditie en toekomst…


'Les Tilleuls' !


Oorspronkelijk stonden er drie prachtige lindebomen die hun overvloedige schaduw aan deze mooie tuin gaven.

De tijd en de kracht van de elementen hebben de strijd gewonnen voor twee van hen.

Er blijft één enkele lindeboom over. Majestueus. Deze boom is als merkwaardige boom van Wallonië geklasseerd. Alleen hij zal u de geheimen kunnen vertellen van de opeenvolgende huisgenoten die daar onderdak gevonden hebben.


Laat u wiegen door DE Linde, symbool van gastvrijheid, liefde, vrouwelijkheid en tederheid.

Zoals een weldoende kruidenthee, drinkt uw ontspannend verblijf met kleine teugjes !


Een huis stevig in de geschiedenis geworteld !


De Offergelds waren de eerste inwoners van deze prachtige woning. De kleine Jean-Pierre, 13 jaar oud in december 1944, vertelt de angstwekkende dagen die hij, verborgen met de hele familie, in de kelder doorbracht… inderdaad, het huis werd om beurten het hoofdkwartier van de Duitsers, daarna van de Geallieerden… De brandmerken van het geweld van deze beruchte aanval zijn nog steeds zichtbaar op de voorgevel van het huis.


De 85-jarige Jean-Pierre woont nu met zijn echtgenote op 500 m van zijn geboortehuis. Hij heeft deze aflevering van de bloedige “Slag om de Ardennen” in zijn dagboek beschreven. U zult het relaas ontdekken tijdens uw verblijf in “Les Tilleuls”. Indien u dit wenst, staat Jean-Pierre ook ter uwe beschikking om samen met u andere historische momenten op te halen…Een huis dat zich naar andere horizonten ontwikkelt !

Van Afrika naar Indië…


In 1959 komen Mr. en Mevr. Jadot met hun 7 kinderen terug van Belgisch Kongo. Op zoek naar een grote verblijfplaats, kopen ze het huis van de Offergelds. In de woning weerklinkt het lachen van de spelende kinderen Jadot. Het is het huis van de gastvrijheid geworden… het ontvangt de schoonkinderen en de talrijke kleinkinderen... het geeft onderdak aan de jonge koppels vóór hun start in het leven…


Bij het overlijden van de ouders, neemt één van de zonen het huis over. René-Marie, Ririe genoemd, heeft meer dan 10 jaar in Pondichéry geleefd, in het zuiden van Indië. In 1985 komt hij definitief terug, samen met zijn 3 pleegzonen, en vestigt zich in “Les Tilleuls”… enkele stukken in de hall herinneren nog aan deze Indische koloniale tijd. Bij het overlijden van Ririe, koopt zijn jeugdvriend, François Meurice het eigendom over, samen met zijn echtgenote.


Een huis tussen geboorteland en dromen van globe-trotters !

Wereldburgers uit de Ardennen…


François is afkomstig uit de streek, maar hij en zijn familie zijn grote reizigers. Van 1982 tot 1990 werkte hij met zijn echtgenote in Afrika. Hun 3 kinderen werden in Afrika geboren: Maxime in Ouagadougou, Elodie in Ndjamena en Caroline in Kinshasa… Na nog 3 jaar in de Verenigde-Staten, vestigde de familie Meurice zich definitief in de streek van Namur in 1996. Hun nieuwsgierigheid voor de wereld brengt hen nog regelmatig naar de vier hoeken van de wereld…


In 2011 schaffen ze “Les Tilleuls” aan om het om te vormen in een “maison d’hôtes”. De renovatie zal bijna 3 jaar duren. Caroline, 27 jaar en jongste van de familie, vestigt zich daar. Als bachelor in toerisme, wordt het haar professioneel project.
Wij zijn zeer fier u vandaag dit prachtige huis te mogen aanbieden.

De familie MeuriceWelkom in « LesTilleuls » ! Ik verwacht u daar en zal alles in het werk stellen om het u tijdens uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken !

Caroline